Razvoj nautičkog turizma u Hrvatskoj; Srđ Portolan

Srđ Portolan
Srđ Portolan

Hrvatska kao iznimno poželjna turistička destinacija je u 2013., prema podatcima HNB-a ostvarila 7,2 milijardi eura prihoda od turizma što je prema podatcima UNWTO-a 0,62% od ukupnih 1159 milijardi eura koliko se u prošloj godini zaradilo od turizma na svjetskoj razini. Do domovinskog rata, turizam je bio pokretačka snaga hrvatskog gospodarstva koji je punio blagajne tadašnje savezne republike Jugoslavije. Početak domovinskog rata razlog je realizacije prednosti naših izravnih konkurenata Grčke i Turske na turističkom tržištu.

S godinama nakon rata, a uz pomoć državnih intervencija, Hrvatska je ponovo, zbog svojih prirodnih ljepota, kulturne baštine i gastronomije postala omiljena europska destinacija i jedna od onih koju svi žele posjetiti. Međutim, slično kao i kod svakog oblika poslovanja, za kvalitetan razvoj su potrebne misija, vizija i strategija. Zemlja s tisuću otoka trebala bi u razvoju nautičkog turizma tražiti svoju viziju i misiju, a time i strategiju. Primjer susjedne Crne Gore dovoljno govori. Stvorena je pozitivna klima za investitore i kao rezultat napravljenja je marina Porto Montenegro u Tivtu, jedna od najsuvremenijih marina na Jadranskoj obali.

Pitali smo Srdja Portolana, člana uprave Adriatic Yacht Services njegovo viđenje situacije u nautičkom turizmu. Srđ nam je rekao da bi za Hrvatsku bilo poželjno pratiti “francuski model”. Portolan je bio sudionik incentive putovanja koje je za svoje zaposlenike organizirala tvrtka Adriatic Yacht Services u Cap d’Antibu, u ožujku 2013. Srđ nam je naglasio da je bio pozitivno iznenađen kvantitetom ali i kvalitetom marina, a posebno marinom za mega jahte. Srđ u nastavku kaže da je organizacija francuskih marina tj. postojeća infrastruktura bezprijekorna. Srđ Portolan naglašava da je upravo to ono što Hrvatskoj nedostaje.

Srđ Portolan
Cap d’Antibe

Uzimajući u obzir postojeće kapacitete dubrovačkih marina kao i kvalitetu njihove infrastrukture, bojim se da smo već u startu zakazali. Naime, susjedna Crna Gora nakon što je privukla britansko-ruske investitore za gradnju marine Porto Montenegro u Tivtu, već je istupila korak naprijed te je omogućila investitorima iz Azerbejdžana gradnju još veće marine u okviru bivšeg vojnog kompleksa u Kumboru. Potrebno je naglasiti da Porto Montenegro sa svojom marinom, rezidencijskim kompleksom, restoranima, trgovinama luksuzne odjeće i obuće, luksuznim putničkim agencijam, mnogobrojnim zastupništvima za jahte i automobile ima sve ono što zadovoljava potrebe putnika na luksuznim jahtama.

Srdj Portolan
Porto Montenegro

Budući da je Crna Gora početna destinacija za luksuzna putovanja jahtama i mega jahtama Jadranskom obalom, logičnim slijedom Dubrovnik bi trebao biti prva luka posjete. Iz tog razloga moguće je zaključiti da su potrebni radikalni koraci kako bi se nautički turizam u Hrvatskoj razvijao u pozitivnom smjeru s obzirom da Dubrovnik a i mnoge druge marine u hrvatskom akvatoriju nemaju najosnovnije da bi zadovoljile potrebe putnika na luksuznim mega jahtama.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>